dinsdag, oktober 04, 2016

Dwingeler duizendpoot Bart Popken Lid in de Orde van Oranje Nassau overleden

Een hele mooi en sociale man is heen gegaan Bart R.I.P. 
Dwingeloo – Op 81-jarige leeftijd is donderdag j.l. Bart Popken overleden. De bekende inwoner van Dwingeloo was nog voorzitter van de Dwingeler historische vereniging Stichting Dwingels Eigen en cultureel centrum Over Entinghe.


De zeer aimabele Bart Popken die in 1935 in Assen werd geboren, werkte tot 1957 in die plaats op de ouderlijke boerderij. Hij trad nadat hij een landbouwkundige opleiding had gevolgd in dienst van het Ministerie van Landbouw en Visserij. Na een opleiding bij de Algemene Inspectie Dienst werden landbouw, veehouderij en visserij zowel regionaal als landelijk zijn aandachtsgebieden bij het Ministerie. Hij was lid van de ondernemingsraad van de Algemene Inspectiedienst (AID) en bestuurslid van de onafhankelijke vakbond B.I.A.L.
In 1958 verhuisde Bart Popken naar Dwingeloo. Ook in dit dorp zette hij zich maatschappelijk erg in. Zo was hij van 1970 tot 1990 gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen in Dwingeloo. Daarna stapte hij over naar de provinciale politiek. Hij was 8 jaar statenlid voor Landbouw en Omgevingsbeleid voor de Onafhankelijke Partij Drenthe. Van die politieke vereniging was hij ook bestuurslid geweest. Vanaf november 1994 was Bart Popken bestuurslid van Stichting Dwingels Eigen, zeker tien jaar was hij voorzitter van deze club. De andere bestuursleden herinneren Bart als een man die zich met toewijding inzette. ‘Hij ervaarde dit vrijwilligerswerk als een waardevolle bijdrage aan het behouden en uitdragen van de historische en culturele belangen van de voormalige gemeente Dwingeloo’, laten zij weten.
AVD-Cross
Verder was Bart Popken penningmeester van de Stichting Ouderen Beleid Dwingeloo, eerst bestuurslid en later en nu nog steeds voorzitter van cultureel centrum Over Entinghe in Dwingeloo. En de Dwingeler werd in één adem genoemd met AVD-Cross. Hij was bestuurder bij de atletiekvereniging en beheerde onder meer het wedstrijdsecretariaat. Popken is verder actief geweest bij de Dwingeler Daansers, de traditionele Oogstdag in Lhee, de Keramiekmarkt Noord-Nederland in Dwingeloo en buurtvereniging Achter de Hoven.

In de Sint Nicolaaskerk in Dwingeloo wordt woensdagmiddag om 14.00 uur afscheid genomen van Bart Popken. De Dwingeler wordt daarna in besloten kring naar het crematorium begeleid.

Bericht overgenomen uit de Meppeler-courant Geplaatst op maandag 3 oktober 2016 14:58

Geen opmerkingen: