woensdag, mei 31, 2006

Piet Joling & Bea Lammers

25 mei 1990 De trouwfoto van Pieter Joling, de jongste van de 7 kinderen van Albertus en Geertje, en Bea Lammers. Het tweede huwelijk van Piet en volgens mij ook van Bea. Geen kinderen uit dit huwelijk. Tot aan de dood van Piet op 3 april j.l. een gelukkig stel.

zondag, mei 28, 2006

Hans Joling & Bea Nikkels

Hans en Bea samen met de dochtertje van Bea Cornalie.
Er kwamen hier en daar al wat signalen over Hans en we missen de photo op het overzicht. Klopt mensen, maar ik had geen gegevens en eindelijk hier de eerste photo, een trouwfoto.
Dit is de trouwfoto van Hans en Bea. Het 2de huwelijk van Hans. Zonder vooroordeel. Hans is voor zichzelf en voor de familie niet makkelijk geweest. Die dingen gebeuren ieder huisje heeft wel een kruisje maar hier op de weblog van de familie telt iedereen ook Hans er voor 100% bij.

Hans was de eerste maal getrouwd met Hennie van Hasselt. Er zijn kinderen uit dit huwelijk. De eerste dat heb ik van dichtbij in Groningen meegemaakt is al kort na de geboorte overleden. Als we meer info hebben data, namen etc.

vrijdag, mei 19, 2006

Net als in de Film....

Bonus

Even was Assen "hollywood" en traalde onze Erna als een "Pretty Woman - Julie Roberts" naast haar Johan.

Met op de achtergrond de old timer Peuqeot waarin getrouwd werd.

28 augustus 1992 de grote dag

Een dag om niet de vergeten Erna Joling (dochter van Piet Joling en Ge Meertens) trouwt met Johan Alberts. Zien er prachtig uit.

Photo: geert warners Assen

donderdag, mei 18, 2006

En de hele familie, mooi stel toch

Tijdens de grote familiereunie werd deze photo geschoten. De trotse ouders Piet en Ge Joling Meertens samen met hun kroost. Erna, Bernhard, Janny en Yvonne "duimmelotje". Prachtig de uitstraling van de 4 koters. Ja dan ben je als vader en moeder trots lijkt me.

Ze zijn alle vier inmiddels getrouwd.

Photo is genomen in de tuin aan de Groningerstraat 69 Assen het woonhuis van Bertus en Geertje na het vertrek uit de Kloekhorststraat.

Piet Joling en Ge Meertens trouwen

18 augustus 1958
Het is zomer en Piet en Ge gaan trouwen. Groot feest in Assen. Samen krijgen ze 4 prachtige kinderen Bernhard, Janny, Erna en Yvonne. De serieuze verpleegster ging trouwen met Piet "groot in kattekwaad" Joling.

De laatste van de 7 kinderen van Bertus en Geertje verlaat het ouderlijkhuis in de Kloekhorststraat.
En toen werd het toch wel even heel stil daar. Piet en Ge gingen wonen net over het spoor in "het rode dorp"?

Oud?? zeg maar gerust stokoud...

Vanmorgen kwam Harm Wust met deze 2 stok oude photo, voor weblog idioten zoals ik is dit natuurlijk helemaal "bingo" MAARRR de vraag is nu wie zijn deze 2 mensen. Bea vond deze photo's bij de photo's van Piet Joling. Ik denk dat het Berte Popken en Gezina Boerma zijn maar of dat nu klopt???? Ja het klopt en Sien en Lien bevestigden mij hetzelfde Berte Gezina
Photograaf: Fotografische Ateliers van Ge meyer Gronigen Folkingestraat 17a Assen Groningerstraat (nabij de brug)

Geen geheimen

Voor Harm Wuest heeft Drenthe geen geheimen meer Posted by Picasa

Onze provincie Drenthe de mooiste van alle!

Orvelte 18 mei prachtig toch Posted by Picasa

dinsdag, mei 16, 2006

naamplaatje


Hoe vinden jullie dit plaatje?
Weten jullie gelijk wie dit geplaatst heeft.
Iedereen krijgt van mij de hele lieve groetjes.

maandag, mei 15, 2006

Nieuwe Huizen Finsewinkel

Mooie photo s'avond genomen dan herken je de historie van Assen als hoofdstad van een heel oude provincie. Dit soort winkels werden echt niet gebouwd omdat er alleen maar armoe en ellende in de provincie Drenthe was. Assen was wel degelijk een kern, een middelpunt waar iedereen uit de wijde omgeving opaf kwam.

Er gaat iemand trouwen vandaag

Kloekhorststraat. Daar is deze photo is nog genomen, de straat liep al zo'n beetje tegen haar eind. De boerderij is ook jaren het enige pand in de straat geweest dat niet "onbewoonbaar verklaart was".
Feest er gaat vandaag iemand trouwen. We hebben een anjer op. Lien Joling en Henny Koersen en de eerste zwarte Mercedes 180 D we woonden al een tijdje in Groningen.
Op 18 augustus 1958 gingen Piet en Ge trouwen is deze photo misschien toen genomen?

De Viswinkel van Joling

Iedereen die wel eens in Assen geweest is kent deze winkel. De Viswinkel van Joling, werd eerst door Geert Joling gerund en nu door zijn zoon Gerard.

De Asser historische Vereninging komt met deze photo op de pagina karakteristieke panden en andere waardevolle zaken in Assen, die bijzonder zijn maar (nog) geen monument.
Brink: vishandel Joling deels 18de eeuw http://www.ahvassen.nl/karakteristiek.htm

zondag, mei 14, 2006

14 Mei Moederdag


Alle moeders in de familie een mooie moederdag gewenst!!

woensdag, mei 10, 2006

Geke & Bartje

Kijk dit zijn van die leuke photo's die kom je dan weer ergens in een plakboek tegen, Geke Joling mijn oudste nicht samen op de Photo met de bekendste Drent Bartje. Ik heb geen idee hoe oud de photo is. Het beeldje van Bertje werd op 4 september 1954 geplaatst. Het stond toen voor het Asser Museum. Was dit niet vlak voor het vertrek naar Canada??

Ja, shit de photo is beschadigd en wel op het gezicht van Bartje, hij is in werkelijkheid ook al meerdere malen gemolesteerd, zit hem niet echt mee.

Geke ziet er prachtig uit, kan Drente ook trots op zijn.

maandag, mei 01, 2006

Berend Botje gaf al het goede voorbeeld..

Varen in zuidlaren mooie photo, zo voor het witte zeilschip. Lien en de vriendinnen. Wie kent er de dames ... Posted by Picasa

Assen Nieuwe Huizen

Het centrum van Assen zoals ik dat me dat nog kan herinneren. Posted by Picasa

Groningerstraat Kloekhorststraat

Ik denk dat dit voor mijn tijd was. Ik kan het niet precies plaatsen nr 56 Posted by Picasa

De laatste in de serie "Baywatch"

 Posted by Picasa

De dames nemen het ervan...

 Posted by Picasa

Plezier in het Asser zwembad

Ook het water in en het is nog steeds 1950 en ik zie zelf een bikini. Posted by Picasa

13 juli 1950

Dit zijn de leuke herinneringen die deze weblog zo sexy en spannend maaken. 4 Drentse "pinups" dames die op een warme zomerdag even heerlijk gaan zwemmen in het Asser zwembad. En de jeugd in 2006 allemaal maar denken dat dat er nu bijna 56 jaar geleden helemaal niet bij was.
Posted by Picasa

13 juli 1950 Lien Joling + vriendinnen

Wel erg dicht bij de kleedkamer van de HEREN, dames. Wij zijn hier getuige van een wel erg vroege voorloper van Baywatch. Asser zwembad. Waar lag die eigenlijk?? Wie zijn de dames?? Dit zijn de eerste exclusieve publicaties van de photo's in het openbaar bijna 56 jaar na dato. Posted by Picasa

Toch ben ik als een dikkoppie geboren

1946 net geboren oktober ?? of zo moeder Lien Joling met haar eerste kind - een zoon - Albertus genoemd naar z'n grootvader, geboren op 14 augustus 1946 (dikkoppie).
Een trotse en blije moeder zoals iedere moeder vlak na de geboorte. Wat moet ik daar verder nog bij zeggen......

De Molenstraat Assen Bate & Hennie Joling

Aan het einde rechts, daar hadden Bart Joling en Hennie Middelveld de Zuivelwinkel. Hier woonden ze ook samen met Geke en Harry. Deze photo is nog een oudje, links de Volkwagen kever en de Bus. Ze staan voor de gereformeerde kerk.

Bertus Joling & Geertje Popken

Hoogste tijd voor de belangrijkste 2 mensen als het om de familie roots gaat. Met de liefde en het huwelijk tussen deze 2 mensen kwam er opvolging in Bart, Lien, Lambert, Sien, Hans, Jan en Piet. Deze 2 mensen hebben voor velen in de familie weer een andere betekenis. Voor mij zijn ze van 1946 tot 1955 heel belangrijk geweest. 24 uur per dag 7 dagen in de week stonden ze klaar, hebben ze mij opgevoed met alle toewijding en liefde die ze hadden. Deze twee mensen zitten voor altijd heel diep in al mijn genen.