maandag, december 25, 2006

Iedereen

Mooie dagen en een de beste wensen voor het nieuwe jaar!

maandag, december 18, 2006

15 December 2006

Vrijdag j.l. was het precies een jaar geleden dat ik het eerste verhaaltje schreef op deze blog Joling & Co. Langzaam maar zeker zijn er enkele famileleden die mee zijn gaan doen. Dat zou beter kunnen, de angst voor het onbekende speelt parten en stel dat..... Zetten we bij de goede voornemens van het nieuwe jaar dat voor de deur staat.
Als jullie goed hebben opgelet stond er eind mei een extra button rechtonderaan "Statcounter" of te wel een teller die behoudt hoeveel bezoeken etc. Nieuwsgierig hoe het gaat? Op dit moment staat de teller op 1727.
Dat wil zeggen er zijn vanaf juni tot nu toe 18 december 1727 mensen geweest die de Joling & Co webblog bezocht hebben. Nog niet ze slecht voor een familie blogje.

De eerste nachtvorst in Brabant Eindelijk

Het heeft even geduurd maar vandaag moest ik voor het eerst de voorruit krabben en de Maashorst ziet er na een lange hele lange warme zomer en een nog langere nazomer plots heel anders uit

woensdag, december 06, 2006

de Kerst staat voor de deur


Asen 1935 heeft wel een beetje de kerstsfeer toch......

donderdag, november 16, 2006

Grootmoeder Ebeltje Joling Sterken

Woonde lang in de Molendwarsstraat naast haar zoon Piet, werd 82 jaar ondanks dat zij een suikerpatient was.
Ebeltje verloor in 1921 al vroeg haar echtgenoot Lambert Joling toen hij 50 jaar oud was.
Ze had 6 kinderen en overleed in 1958. Is begraven op de Boskamp te Assen

Afscheid nemen

Op zondag, onderweg op de veluwe nog even stoppen bij Meint en Suse, op weg naar Rotterdam, waar de Oceaan Stomer The Seven Seas aangemeerd aan de kade, de Nederlandse emigranten meeneemt, die Nederland vaarwel zeggen en naar Canada gaan om daar een nieuwe toekomst op te gaan bouwen.
Aan boord van de "seven seas" de bedompte gezichten, v.l.n.r. Harm Wüst, Sien Jolig, Geertje Popken-Joling, Albertus Joling, Lien Koersen-Joling en Bert Conard. Nemen hier afscheid van Bate Joling zijn vrouw Hennie Joling- Middelveld en beide kinderen Geke en Harm.

Het Getrouwde Stel met de beide ouders

13 april 1944 nog in de oorlog zijn in Assen Bate Joling en Hennie Middelveld getrouwd.
Deze photo is genomen in Assen Kloekhorststraat v.l.n.r. Vader Middelveld Moeder Middelveld, Bate Joling (lange kerel) Hennie Joling Geertje Joling Popken en Albertus Joling.

Als je haar maar goed zit......

Geke Joling hier met haar tante Lien Koersen - Joling op visite vanuit Canada in Beek (Ubbergen) bij Nijmegen.
Lekker in de tuin, de zonnetje erbij. Dit was in het jaar 1964 denk ik. Haar eerste echtgenoot Berhard was er toen ook bij.

Hennie Geke en Piet?

Zo te zien een photo genomen in de Kloekhorststraat maar ik kan me vergissen.
Een hele oude ik denk uit 1945 Hennie Joling Middelveld, haar eerste dochter Geke en volgens mij jongste zwager Piet Joling. Piet zag er toen al altijd uit als een heertje (zie ik nu op deze photo) dat is nooit veranderd.

Statie Photo

Begin jaren 50 schat ik Bertus en Geertje ik weet niet ter gelegenheid van welk feest deze photo is genomen.
Vroeger werden er photo's gemaakt als er iets gebeurde. Trouwen was de meest voorkomende.
Die uitstraling die mijn grootmoeder had daar zat zoveel zorg en toewijding in, zo voel ik dat nu nog steeds, haar gezin en alle kleinkinderen we waren allemaal belangrijk voor haar, een kloek zoals er maar een was.

The Seven Seas goes West

De oceaan steamer Seas Seven verlaat hier de haven van Rotterdam en zet een koers in op weg naar het westen, Canada.
Aan boord Bate en Hennie Joling en hun kinderen Geke en Harm.
Ze zijn goed aangekomen en hebben er een heel nieuw leven opgebouwd.

Henny en Lien gaan trouwen

Assen 16 july 1955 gemeentehuis op de achtergrond kijken Albertus Joling en Geertje Popken de ouders van Lien toe hoe zij hier de akten ondertekent die haar in de echt verbond met Henny Koersen.
Een nieuwe begin dat duurde totdat Henny Koersen op 24 december 1999 is overleden.
Een gelukkig paar.
Henny mijn stiefvader is zo voel ik dat nu een goede vader voor mij geweest. Een man met flair, altijd in voor plezier en avontuur. Ik heb veel mooie herinneringen aan een toffe kerel.

Het verliefde stel

Een hele oude photo maar toch nog de moeite om te plaatsen Hennie en Bate Ik weet niet of het een trouwphoto is dat wit op de photo beneden geeft een vertekend beeld. In ieder geval een verliefd stel.

woensdag, november 08, 2006

Bertus Joling & Geertje Popken

Samen met Hennie Koersen en Lien Joling naar Delfzijl volgens mij kennis maken met de ouders van Hennie Koersen.

Hennie & Cor

Hennie was de dochter van Hans uit Amsterdam en Cor haar man. Verder zijn de namen en de gegevens van Cor mij bekend.

maandag, oktober 30, 2006

Familie Joling & Familie Middelveld

Een photo gemaakt op de trouwdag van Bate en Hennie midden in de oorlog en de hele familie met aanhang hier op de photo wie is wie??

zondag, oktober 29, 2006

Moeder Lien met haar zoon Bert

Ik denk 1951 - 52 samen op de photo en ik op m'n eerste fietsje later viel ik er mee en brak m'n rechter onderarm. Wat weer vertraging in de eerste klas van de lagere school betekende. Toen moest ik de eerste klas nog maar een keer overdoen. Tijden veranderen. Ik vraag me al heel lang af waar deze photo in Assen genomen is?

Nog twee vriendinnen

Mijn moeder Lien Joling samen met haar vriendin Rie Botter, wat vriendinnen doen winkelen, ik heb geen idee wanneer dit was net voor de oorlog of tijdens de oorlog?

Twee Vriendinnen

Mijn grootmoeder Geertje Joling samen met haar vriendin uit Den Haag mevrouw Meere. Aan het winkelen.

Jan Popken

Ik heb niet zoveel photo's van de Popken kant maar dit is er een, ome Jan woonde aan de Vaart en had een transportbedrijf. Wat ik ervan weet is dat hij voornamelijk met kipvrachtwagens zand vervoerde. Met zijn zoon Hans ben ik meerdere malen mee geweest.

De familie was gezellig en groot veel meiden altijd lol daar aan de Vaart. Jan was getrouwd me Tante Antje

maandag, oktober 23, 2006

Harm For President?

Denk dat de familie in Canada woont blijkt het The White House te zijn. Gaan we voor President Harm??

zondag, oktober 22, 2006

whitehouse


Vakantie in DC.
Toch het beste
systeem denk ik.

Alle dames verzamelen

Als je toch op die speciale dagen photo's aan het maken was dan maar wat meer dan was het rolletje vol.
Hier een photo van alle jonge dames die op de bruiloft van Bate en Hennie aanwezig waren. Ik ken ze lang niet allemaal, ik herken Hennie Middelveld, Sien en Lien Joling, de rest zoeken we uit.
Links nog wat heren en kinderen die toekijken.
Dit is in de oorlog 1943

Bate Popken en de dochter

Op de trouwdag in 1943 van Bate Joling en Hennie Mddelveld werd denk ik ook deze photo gemaakt. Van links naar rechts: Geertje Popken, Dien Oosterloo, Bate Popken en Jantje Popken
Photo is genomen op het erf achter aan de Kloekhorststraat

zondag, oktober 15, 2006

maandag, oktober 09, 2006

Nanny bij de familie Joling over de vloer

"Nanny" over de vloer.

Op 3 Maart 1933 werd Jan Joling geboren hier in de armen van de verpleeg zuster. Werd ook toen meteen op de photo vastgelegd. En kijk 73 jaar later uit de photodoos het internet op.

Tijden veranderen maar lang niet alles

Tijden veranderen veel, maar niet wat ik hier op de photo zie, mensen zijn of worden verliefd. Ook vroeger, hier twee mensen uit onze familie Harm en Sien. Dolgelukkig en dat is nog steeds zo. Compliment!

Grootmoeder Popken Boerma

Dik in het bont en een strenge blik. Misschien was ze wel heel erg aardig en niet zo photo geniek. Gezina Popken Boerma 2 kinderen in een eertse huwelijk met Aaldert Oosterloo en daarna 8 kinderen met Bate Popken. In het gezicht herken ik mijn grootmoeder Geertje wel.

Gezian Popken Boerma * 1869 Loppersum 1 augustus 1938 Assen is 69 jaar geworden

De oudste broer van Opa

Hans (Johannes) Joling en Hennie Koster, van Harm Wuest hoorde dat Hans bij de PTT werkte in Amsterdam.
Ze hadden een motor en bij een motorongeval is Hennie tragisch om het leven gekomen.
Mijn moeder riep toen ze deze photo zag dat was zo'n lieve tante.

Bij mij bekend ze hadden 1 dochter Lien.

Zussen Oosterloo

Hier zijn Peter en Sien Oosterloo al weer een stuk ouder en heeft oom Ali menig slapeloze nacht met 2 van die mooie dochters in huis.

Zusjes Oosterloo

De dochter van ome Ali (Aaldert Oosterloo en Aaltje Ottens) Trijntje, Peter?? en Jo.


Photo gemaakt door Groningen kerkstraat 15 Assen

Roelof Popken ome Roef

Een broer van oma (Geertje Joling) een zoon van Bate Popken en Gezina Boerma de jongste 1901-1973 roef werd 71 jaar. Was getrouwd met Jo Jansen hadden 2 kinderen Bate en Grietje.

De familie Geert Joling

Geert Joling en Geertje Alkema hadden 2 kinderen, zoons Be (Lambert) en Gerard de viszaak in het centrum van Assen is van ouds een bekende zaak in Assen. Oom Geert en ook zijn zoon Be waren artistiek creatief, oom Geert maakte schilderijen en Be was volgens mij een etaleur in Groningen. Hij zat ook bij de verkenners, op kamp kwam ik hem wel eens tegen.
Oom Geert had een auto en mijn eerste lange autorit was met hem en de familie in de auto naar de bollen in Lisse, de keukehof.

Dien Poorte Oosterloo

Tante Dien Oosterloo (een half zus van Oma Geertje Joling) beide dezelfde moeder de vader stierf jong ze hadden 2 kinderen Oom Ali en Tante Dien, moeder Gezina Boerma trouwde opnieuw de tweede maal met Bate Popken en kreeg nog eens 8 kinderen.

Tante Dien en Oom Albert woonden in Twente ik dacht in het dorpje Enter. Actief lid van het Leger des Heils. Ik kan me Tante Dien herinneren als een brok hartelijkheid. Toen Bate en Hennie joling met de tempo op vakantie gingen namen ze Oma en mij mee en werden wij naar Enter gebracht. Terug gingen we dan met de trein?? Ik ben er ook nog eens met Oom Harm en Tante Sien geweest.

Aaltje Poorte

De Poorte familie krijgt weinig aandacht in deze weblog maar deze photo van de verpleegster Aaltje Poorte wil ik jullie niet onthouden, ik denk dat zij de dochter is van Albert Poorte en Dien Oosterloo, hoogwaarschijnlijk de naam gekregen van Aaltje Goorman de moeder van oom Albert

donderdag, oktober 05, 2006

De Waalkade

De waalkade als achtegrond voor deze photo's Bate en Henny zijn over uit Canada en samen met Harm en Sien bij mijn ouders in Beek Ubbergen op bezoek.

Photo 1 Bate Joling en Henny Koersen

Photo 2 Bate Joling en Harm Wuest.

Harm is afgelopen maand 81 geworden "Old soldiers never die"

Bate en Henny zijn inmiddels al weer een aantal jaren niet meer onder ons. Alle drie mooie mannen, echte kerels toch.

Sportief even de benen sportief testen

Geen hele tour de Drenthe meer op de fiets, maar in Dwingeloo een stukje sur place dat zit er voor Harm nog steeds in.

Lambert Joling de "Visboer"

Richard, dit is denk de eerste photo van je vader, 1923- 1924.

Lambert Joling de visboer, de zoon van Jantje Joling. Stond ook jaren met een viskraam in Assen op de markt.

Harm Wuest

Dwingeloo september 2006 mooi weer hier bij een souvenier winkeltje.

Harm opmerkelijk goed herstelt na zijn ziekte 3 jaar terug.

24 september 81 geworden. Toch weer een het heertje.

2002 Geke over uit Canada

Mijn echtegenoot Jose, Bert, mijn moeder Lien en Geke Joling

Geke was over uit Canada en op bezoek bij mijn moeder, ik dacht april 2002.

September 2006 Dwingeloo

Mooie zonnige dag in Drenthe, Dwingeloo, Harm Wuest, met zijn echtgenoot Sien en schoonzus Lien

Albertus Joling

De oudste photo die ik tot nu tegen ben gekomen van mijn grootvader Albertus Joling.

Heer, mooi pak mooie photo chic geboren 30 augustus 1901 trouwde later met Geertje Popken.

Het idee van Bartje (de TV serie) dat iedereen er maar heel sjofel bij liep dat zie ik op deze photo niet.

Heertje hoor.

Tante Sien zei vorige week nog tegen mij: "Wij waren vroeger best wel in een bevoorrechte positie".

Moeder Geerje en de eerste zoon Bate

Mijn moeder was bijna opgewonden toen zij deze photo zag, die zag ze voor de eerste keer.
Haar Moeder Geertje met haar eerste zoon Bate.
Ze had toen ook het haar al naar achter in zo'n rol en dan een kam erin.

Hele mooie en bijzondere vrouw.

Oma is hier denk ik 23 jaar en de photo is van 1921

Ongeregeld stelletje

Ik heb geen idee wie wie is en waar en wanneer deze photo is genomen. De photo heeft mijn moeder van ome Jan en die heeft de photo's weer van opa en oma. Ik ben benieuwd of iemand weet wie hier op staan?

Jantje met zoon Lambert

Moeder samen met haar zoon Lambert Joling deze photo is uit 1931 lambert geboren in 1923 is hier dus 7 of 8 jaar.

Jantje Joling

De zuster van opa Jantje, mooie photo van een mooie dame knap dat ze rond 1923 - 1925 zo'n mooie photo konden schieten, mooi uitgelicht.

Jantje is geboren op 03 september 1899

Geertje Popken en Albertus Joling plus kroost

De hele familie achteraan Bate, midden v.l.n.r. Lien, Albertus (opa) Pieter, Geertje (oma) Lambert, Sien, Hans (ziet bij opa) en Jan (zit bij oma)

He oud is dze photo en waar is hij geschoten?? Ik denk persoonlijk dat de photo uit 1937 is.

Heel oude photo

Dit zijn Bate Joling en Sien Oosterloo deze photo is denk ik rond 1922 geschoten Sien is de dochter van Ali Oosterloo en Aaltje Ottens. Hoe is het met Sien???

De trotse vader en z'n 5 zonen

Van l.n.r. Piet Lambert Opa Bate Jan en Hans.
Die photo is genomen toen de hele familie bij elkaar was - ook Bate en Henny uit Canada waren over - en omdat iedereen er was kinderen aangetrouwde kinderen en de kleinkinderen werden er uitgebreid photo gemaakt

woensdag, september 27, 2006

Hartelijk Gefeliciteerd voor de jarigen die op 27-09-2006 jarig zijn





Dat zijn: ten eerste onze grote nicht Geertje in Canada en
ten tweede, mijn eigen Henk.

Ik wens ze een hele fijne en goede dag toe.

zondag, augustus 13, 2006

Hartelijk Gefeliciteerd

Wij wensen jullie een hele fijne dag .Bert, nog vele jaartjes erbij in volle gezondheid. vele verjaardagsknuffels van ons uut Grunn'n